HTML

Szkájképeres

Nyújorkról és benne rólam

Friss topikok

  • sracaharminchatodikrol: 264, ha az ember tévesen azt hiszi, hogy a mosógépbe való kártyára kp-vel is fel lehet tölteni pén... (2011.08.02. 04:01) 198
  • sracaharminchatodikrol: @Bazsa_a_filmkritikus: 36. szint. Tkp csak a 34. emelet, mert a földszint az 1-es, és a 13-ik kim... (2011.06.23. 04:30) Legelső

Linkblog

Kanadás

2011.08.07. 23:41 sracaharminchatodikrol

Múlt előtti hétvégén befizettem egy buszos túrára (az olcsóbb fajta, amiben az amerikaiak nem bíznak, pedig a hat buszból csak kettő robbant és az is le ráadásul hazaúton).  Szóval bekerültem egy dobozba két napra 15 kínai és 35 indiai közé.  Ahogy a régi mondás tartja, "két dolgot utálok, a rasszizmust és az indiaiakat".  Meglepő volt, hogy mennyire ismeretlen utóbbiak számára az angoloknál oly alapvető pontosság és sorbanállás fogalma.  Egytől egyig nagyon kedvesek, kivéve, h nem csak h beállnak mindenféle trükkel mindenféle sorba az ember elé, de az az ember érzése, h ha egyet beenged, jön a maradék 1.299.999.999 is :)  Sebaj, végigvártam, h mindannyian elémtolakodjanak (FAMILI, érted, FAMILI és ez indok mindenre :D ) és utánuk (már azok után akik nem abból csináltak viccet, h milyen jópofa dolog minden alkalommal 10-20 percet késni) felszálltam a buszra, irány a Niagara és a Thousand Islands nevű képződmény (aminek a neve becsapás, mert tulajdonképpen aktuálisan 1846 darab kisebb-nagyobb szigetből áll az USA és Kanada határán).  

Szóval sikeresen keresztülbuszoztuk magunkat New Jersey-n és Pennsylvannia-n, h aztán visszaérve New York államba megnézzük a legszebbnek mondott természeti látványosságát.  El kell ismerni, hogy összességében az út nagyon jól szervezett volt, sok mindent sikerült megnézni.  A Niagara az USA legrégebbi úgynevezett State Parkja, még a 19. század vége felé alapították.  Nyilván rengeteg ember volt itt, ezért egy kellemes másfél órás naponsülős (mégsem lett volna hülye ötlet valami sapkát vinni :) ) sorbanállással kezdődött a látványosság.  Először a Maid of the Mist nevű húsz perces hajóútra mentünk (a kék esőkabátos törpék a képeken).  Ez bevisz a két nagy vízesés alá egész közel.  Az amerikai oldalon van az American Fall (meglepő név), aminek tkp van még egy kis mellékága is.  A két oldalon (de főleg azért a kanadain) van a Horseshoe Fall, ami nevéhez méltón patkó alakú és rendkívül nedvessé tesz mindenkit, aki akár csak hajón is a közelébe merészkedik.

A hajótúra két legnagyobb tanulsága, hogy a kanadaiak nem tudnak franciául (már bocs, de mi az, h "médám é mésziő"?  hol van itt a liezon, atyaég :D ), illetve hogy a szivárvány (amiből itt egymás fölött két teljes ív is volt) rettenetesen vizes egy dolog, ha az ember odaér, hirtelen a fejére hullik a fél vízesés (ami egyébként nagy fun).  Fotók sajna nem túlzottan vannak a horseshoe-ról, mert szakadó vízesésben nem akart kibújni a nikon az esőkabát alól.  Hogy nem kényszerítettem ilyesmire, azt az azóta is tartó megbízható működéssel honorálja.

A túra után a sziklafal tetején mászkáltam egy kicsit, itt mindenféle teraszok vannak, ahonnan, ha az ember hozzáfér az egyébként végtelenül kedves (mert nem éppen sorbanálló) indiaiaktól, gyönyörű kilátás nyílik a vízesésekre.  A másik kalandos rész (kizárólag sárga esőkabátos törpék számára) a Cave of the Winds.  Itt egy lift levisz a sziklafal oldalába, ahol ki lehet menni a vízesés mellé és egy ponton szinte beállni alá.  Itt rájöhet az ember, h a kisebb vízeséstől is jó vizes lehet (külön szandált is adnak a produkcióhoz).  Este pedig az egész kócerájt a kanadai oldalról megvilágítják mindenféle színes fényekkel.  A kanadai oldalra egyébként itt nem mentem át, mert egyrészt féltem, h nem érek vissza időben, másrészt ott csupa nagy épület és szálloda volt, szemben az amerikai oldal parkjaival, harmadrészt (bár elvileg onnan szebben látszik az amerikai oldal) nem találtam olyan nagynak a különbséget.  Akkor ugyanis még mindkét oldal AAA minősítésű volt :)

Este egy kicsit messzebb (Riverside asszem) egy szállodában aludtunk.  Nem sokat vártam a "budget" túrától, gondoltam valami halál lepukkant hely lesz, de egy estére kibírom.  Egy 3 vagy 4 csillagos Radissonban kötöttünk ki, csak ámultam, bámultam, tudnak ezek a kínaiak valamit :)
Szép ez??? Megnéztem a kis állathatározóban, a makovectetű nem honos Riverside-ban.  De akkor ez hogy kerül ide vajon...
 
Másnap a Thousand Islands nevű helyre mentünk, ami nem salátaöntet, hanem rengeteg sziget az USA és Kanada határán.  Apró szigetek, a legtöbbön csak egy-egy (néhány millió dolláros) házikó valami híres lakóval.  Kellemes környéknek tűnt, de nagyon messze volt az irodától, még meggondolom, h ideköltözzek-e.  Egy egyórás hajóútra mentünk a szigetek közt.  A túra során kb 5 percre átmentünk Kanadába is, úgyhogy kiélveztem azt az országot is, bár egyesek szerint ezzel még csak nagyon kis részét láttam és érdemes még visszatérni és a szárazföldről is megnézni. :)
 
KANADÁBAN. VÉGRE :)
 
A ház a nagy szigeten Kanada, a kis sziget USA.  Köztük a "határátkelő".  Mondjuk itt legalább nincs sorbaállás :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szkajszkeperes.blog.hu/api/trackback/id/tr123132800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása